Tηλέφωνο
210 69 84 734
Email
info@achristoforidou.com
Ωράριο
Δευ - Παρ : 09:00-18:00
επικοινωνια

Η Ομάδα μας

Αγγελική Χ. Χριστοφορίδου

Νομικός Σύμβουλος - Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο & ΣτΕ
Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (1986)
Μέλος του International Bar Association, του ΕΟΟΣ «EURACTIS» με έδρα στη Γαλλία και της Φορολογικής Επιτροπής του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου

Email info@achristoforidou.com

Τηλέφωνο 2106984734

Βιογραφικό

Ιδρύτρια του Δικηγορικού Γραφείου Α. Χριστοφορίδου & Συνεργάτες (1987). Καταξιωμένη Δικηγόρος, εκπροσωπεί νομικά ή φυσικά πρόσωπα σε ένα ευρύ φάσμα υποθέσεων εταιρικού δικαίου, συμβάσεων, εργατικού και φορολογικού δικαίου.
Συμβουλεύει δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και γενικά επενδυτές, κυρίως για έργα βιώσιμης ανάπτυξης υψηλού προφίλ, ιδιαίτερα στους τομείς της ενέργειας, της υγείας, καθώς και της διαχείρισης φυσικών πόρων.

Επίσης, κατευθύνει αλλοδαπά νομικά πρόσωπα για την εγκατάσταση και υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων τους στην Ελλάδα με ή χωρίς τη στήριξη χρηματοδοτικών εργαλείων από την Ελλάδα ή/και την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και την αξιοποίηση φορολογικών κινήτρων που παρέχει το Ελληνικό κράτος.

Αναλαμβάνει σύνθετες υποθέσεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, σε ευθύνη, αξιώσεις, αδικοπραξίες, παραβιάσεις της ισχύουσας νομοθεσίας, που επιλύονται είτε συμβιβαστικά, είτε ενώπιον των Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων.

Συνδυάζει τις νομικές της δεξιότητες με την πολυετή εμπειρία της για την προσέγγιση και επίλυση ακόμη και των πιο πολύπλοκων νομικών προβλημάτων των εντολέων της.

Τομείς εξειδίκευσης

  • Εμπορικό & εταιρικό Δίκαιο
  • Δίκαιο των συμβάσεων
  • Δίκαιο των επενδύσεων
  • Δίκαιο ακινήτων
  • Εργατικό δίκαιο και Φορολογικό δίκαιο

Εκπαίδευση

Απόφοιτη του Παν/μίου Paris II (Maîtrise en Droit/Master in Law) και
του Κέντρου Eρευνών για την Ευρωπαϊκή Ένωση, Paris I Sorbonne.

Οι Συνεργάτες μας

Μαρίνα Μιχαλάκη

Δικηγόρος Α.Π

Επικοινωνήστε μαζί μας

info@achristoforidou.com
·   Τηλ: 2106984734